Vad är permanent makeup?

Permanent makeup är kosmetisk tatuering. Där ingår även 3d ögonbryn, eyeliner och läpptatuering. Pigment införs i huden med hjälp av tunna fina nålar. En viss del av pigmentet kommer att försvinna under läkning, det pigment som ligger djupare stannar kvar och bildar tatueringen. Det behövs nästan alltid återbesök, som tidigast 4 veckor efter besöket för att få önskat resultat.

Permanent makeup är inte permanent tatuering, den varar i 1-3 år, ibland upp till 4 år. Det är beroende av din hudtyp (fet eller torr), ålder (snabbare eller långsammare cellförnyelse), eftervård mm.

Man måste tänka på innan:

• Man bör inte ha högt blodtryck

• Man får inte vara gravid

• Man får inte ha några blodsjukdomar

• Man får inte äta blodförtunnande medicin

• Om man gjort botox måste man vänta minst 2 veckor

 

Viktigt att veta:

Direkt efter behandlingen kan det bli lite svullet i permanent makeup område och se lite mörkare ut. Under ungefär 7 dagar får man inte träna hårt och sola, dessutom får man inte blöta ner och sminka permanent makeup område.

Det är också viktigt med ordentlig vård i permanent makeup område. Vi ger dig skriven detaljerad instruktion om hur man ska vårda rätt.

Mediciner

Permanent makeup kan inte göras om du medicineras med blodförtunnande mediciner, så som Ipren, Alvedon mm.  Är du under behandling med Roaccutan (acne medicin) måste du vänta minst 6 månader efter avslutad behandling innan du kan göra permanent makeup. Rådfråga alltid din läkare vid osäkerhet.

Att tänka på efter permanent makeup:

Det slutliga resultatet syns först efter ca 3 veckor. Inom 1 vecka faller en tunn skorpa av och det kan upplevas som att mycket av färgen försvunnit, men färgen kommer tillbaka efter 2 veckor.

 

Varför gör man kosmetisk tatuering, även kallad mikropigmentering eller permanent makeup?

 

• För att förstärka eller förbättra formen på dina ögonbryn, läppar eller ögon

• För att rätta till symmetri eller lägga färg till läppar, ögonbryn, ögon

• För att intensifiera blicken med eyeliner

• För att slippa stå där framför spegeln och försöka att få rätt form och symmetri

Det sparar mycket tid varje dag!

 

 

Microneedling

Vad är Microneedling?

Microneedling är en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Behandlingsmetoden är också djupare än microdermabrasion eller kemisk peeling.

När är en behandling med Microneedling lämplig?

Microneedling behandlingen används framför allt för att behandla följande indikationer:

• solskador

• slapp och åldrad hud

• rynkor och fina linjer

• hudstrior och akne ärr

• stora porer

• pigmentfläckar

• apelsinhud (cellulit)

 

Hur går en behandling till?

En Microneedlingbehandling går till så: terapeuten förbereder huden med yellow rose AHA peeling med mild peeling och utökar styrkan med kur behandlingar. 12 sterila engångsnålar skapar upp till 1400 microkanaler i sekunden i huden. Beroende på vilket hudområde/ hudåkomma som behandlas går nålarna olika djupt i huden. Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen som t ex hyaluronsyra ned på djupet i huden, dels har kanalerna i sig en stimulerande effekt på bildandet av kollagen och elastin i huden.

Behandlingen utförs med minsta möjliga obehag. Bedövningskräm kan användas om man önskar det för mer djupgående behandlingar. Själva behandlingen med nålar går ganska snabbt och tar ca 10 minuter.

Vanligtvis krävs 2-6 behandlingar med ca 4 – 6 veckors mellanrum för att nå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar.

Vad kan man förvänta sig?

Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 3-12 månaderna efter en kur behandlingar. Huden kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger det sig efter en till två dagar men ibland upp till en vecka beroende på hur djup behandling man har gjort.

Tre dagar efter behandlingen bör du inte röra vid ansiktet för mycket och du skall hålla det rent (risk för bakterier). Du ska även undvika sol, ansträngning eller bastubad som gör att du svettas. Du skall även undvika makeup upp till 48 timmar efteråt.

Nyhet!  BB Glow/Microneedling

BB Glow Treatment är årets mest moderna behandling. Lämplig för både kvinnor och män och har inga åldersbegränsningar. BB Glow behandling är en sort av Microneedling behandling (fraktionell mesoterapi) där BB-serum levereras med hjälp av en Microneedlingpen och sterila NANO-nålar.

Processens unika karaktär gör att vi kan arbeta på övre och nedre ögonlocket genom att applicera BB Glow serum med NANO-nålar. BB Glow behandling med Dermowhite serum från ledande koreansk tillverkare ger en omedelbar och gradvis effekt av strålande och jämnare hudton på ansikte och runt ögonen.

Effekten märks redan efter den första behandlingen, serumet ligger i det översta hudlagret och effekten förstärks i ca. två veckor.

För att få en bestående effekt på upp till 6-12 månader rekommenderas upprepade procedurer efter två veckor. Beroende på önskat resultat och hudens acceptans rekommenderas en kur på 2-5 gånger.

Resultatet och hur länge BB serum stannar i huden beror på hudtyp, hudvård, livsstyl och antal gjorda behandlingar.

 

Vad är Brow Henna?

Brow Henna färgar dina ögonbryn mer bestående än vanlig brynfärg, dessutom på 100% naturlig väg. Det snarare vårdar dina strån och med regelbundna behandlingar kan det väcka vilande hårsäckar till liv och återuppbygga växten på tomma fläckar. Brow henna ger ett mycket fylligare utseende än traditionell färgning.

 

Brow Henna behåller hårstrån ungefär lika länge som din växtcykel , dvs upp till 6 veckor* eller mer hos en del, och upp till två veckor på huden*.

*upp till, betyder att det beror på många faktorer så som hudtyp, slitage, växtcykel, eftervård med mera. Brow henna behandling tar ca 40-60 min.

 

Om du vill behålla resultat så länge som möjligt får du inte blöta ner brynen på 24h. Du ska heller inte skrubba med peelingkrämer och använda feta krämer på brynen alls efteråt. 

Naglar:

Gellack

Gellack är en permanent lackning för naturliga naglar (Ej förlängning). Naglarna blir starkare och lacket sitter kvar utan att flagna i 2-4 veckor. Du lämnar salongen med lacket helt torrt eftersom gellack ”torkas” i UV lampa.